Sprievodcovia

Oprava: WhatsApp bohužiaľ zastavil chybu na telefónoch Android

WhatsApp je aplikácia, ktorá už pred časom vstúpila do zoznamu „Aplikácie, ktoré väčšina ľudí denne používa“. Aplikácia je vynikajúcim spôsobom, ako posielať správy, volať a zdieľať médiá (a novšie dokumenty) so svojimi priateľmi a príbuznými. Niekedy vás však poriadne potrápi, keď sa objaví obávané „Aplikácia sa zastavila“.

Táto chyba sa môže prejaviť aj vo vzťahu k iným aplikáciám, ale keď sa táto chyba vyskytne v aplikácii, ktorú bežne nepoužívate bez toho, aby ste za deň prešli, stane sa ešte nepríjemnejšou. V tomto článku budeme zdieľať dve metódy, ktoré vám určite pomôžu odstrániť chybu „Bohužiaľ WhatsApp sa zastavila“. Začnite s prvou metódou. Ak to problém nevyrieši, postupujte druhou metódou.

Metóda 1: Vymažte medzipamäť a údaje aplikácií

V prvej metóde budeme čistiť vyrovnávaciu pamäť aplikácie WhatsApp. Vyrovnávacia pamäť sa používa na uloženie najčastejšie používaných informácií v aplikácii a po jej vymazaní sa môže vaša aplikácia na nejaký čas spomaliť, je však nevyhnutné ju vyčistiť, aby ste tento problém odstránili. Nasleduj tieto kroky:

Prejdite nanastavenie”Na vašom zariadení Android.

Teraz si nájdite cestu k „AplikácieA potom na kartuSprávca aplikácií

Tu budete musieť prechádzať prstom doľava, kým nenájdete poslednú aplikáciu pod názvom „VŠETKY“.

Posuňte sa nadol, kým nenájdete „WhatsApp“. Kliknite na ňu.

V ponuke uvidíte možnosti „Vymazať vyrovnávaciu pamäť“A„Zmazať dáta“. Najskôr vymažte vyrovnávaciu pamäť, reštartujte telefón a vráťte sa späť a skontrolujte, či chyba stále existuje.

(Poznámka: V ďalšom kroku vymažeme údaje aplikácie, ktoré prípadne odstránia údaje aplikácie, ako sú nastavenia, súbory atď. Pokračujte, iba ak musíte)

Ak chyba stále pretrváva, postupujte podľa rovnakých 5 krokov uvedených vyššie a prejdite do ponuky. Teraz tiež kliknite na „Vymazať údaje“ a skontrolujte, či teraz aplikácia pracuje pre vás.

Metóda 2: Odinštalujte a preinštalujte aplikáciu WhatsApp

Ako druhú metódu odinštalujeme a preinštalujeme aplikáciu. Vieme, že to nie je niečo, čo by ste chceli robiť, ale ak vám vyššie uvedená metóda nefunguje, musíte vykonať rovnaké kroky (od kroku č. 1 po krok č. 4) ako v prípade predchádzajúcej metódy. Keď je to hotové:

Kliknite na "Odinštalovať“. Po požiadaní o potvrdenie sa aplikácia odinštaluje.

Reštartujte telefón.

Nainštalujte si novú kópiu aplikácie WhatsApp z obchodu Play pomocou tohto odkazu.

Dúfajme, že teraz bude chyba vyriešená.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found